Evenimentele din decembrie 1989, m-au găsit în Galaţi unde lucram la Institutul de Cercetări Piscicole. Cu 3 luni înainte de prăbuşirea sistemului comunist, moartea m-a curtat si mi-a pregătit  în mod magistral momentul în care să spun “Adio” vieţii.  Calculele lui Dumnezeu însă au fost cu totul altele, iar eu, un grăunte  de nisip  în Univers, am trecut triumfător, de mâna cu Dumnezeu peste cea care nu iartă. Providenţa avea alt plan cu mine.

În data de 10 septembrie 1989, ora 08.00  a plecat din portul Galaţi nava de pasageri “Mogoşoaia” , având  peste 350 de pasageri la bord, spre destinaţia cap-compas Grindu jud. Tulcea, la 10 km în aval de Dunăre.

În acea dimineaţă trebuia să mă îmbarc pe aceasta navă, urmând să ajung neapărat în localitatea Grindu. Am întârziat iar  vasul  a plecat fără mine. După 15 minute nava “Mogoşoaia”a fost lovită în plin în babord de  un împingător bulgăresc masiv care era în marş spre portul mineralier Galaţi.

În câteva secunde  vasul de pasageri a fost pur şi simplu “călcat”, scufundându-se,  cu toată suflarea, pe fundul Dunării la 30 m adâncime… Doar 17 suflete au avut fericirea să scape cu viaţă.

Momentul căderii lui Ceauşescu se precipita; după  câteva zile am fost chemat de cetăţenii localităţii Grindu pentru a prelua funcţia de primar.

În urma accidentului naval rămăseseră peste 100 de copii orfani de unul sau ambii părinţi iar Primăria nu se putea implica în întreţinerea si educarea lor. De la Prefectură mi-a  fost  sugerată ideea să să pun bazele unei fundaţii. Aşa s-a înfiinţat în septembrie 1990  una dintre primele Fundaţii din România, care se numea: “ORCANAMOG-89” adică “Orfanii Catastrofei Navale Mogoşoaia 1989”.

Fundaţia  începe imediat activitatea, având sediul central în  Grindu,jud. Tulcea şi  filiale în Galaţi, Vrancea, Tulcea, Buzău.

După 2 ani în funcţia de primar am ajuns la concluzia că politica nu este pentru mine şi am renunţat, intenţionând să  mă dedic meseriei pe care o practicam cu pasiune: piscicultura.

Din motive personale mi-am mutat ulterior domiciliul în Buzău, aici având înaltul privilegiu de a-L cunoaşte pe Dumnezeu şi infinita Lui iubire.

Imediat am schimbat profilul de activitate al Fundaţiei, aceasta având în mod exclusiv şi direct de a promova celorlalţi semeni o atitudine de înţelegere, toleranţă şi dragoste faţă de aproapele; scopul  caritabil de a veni în întâmpinarea  celor care se confruntă cu diverse probleme şi  nevoi: materiale, financiare, familiale (copii defavorizaţi, violenţă domestică, divorţ, mariaj), precum şi scopul de a oferi suport psihologic şi consiliere celor care urmăresc un stil de viaţă sănătos – campanii antialcool, antistress, antifumat, prevenirea bolilor diverse -, asistenţă spirituală (studii  şi seminarii biblice, prezentări publice, etc).

În vederea realizării acestui deziderat, fundaţia şi-a propus printre altele  să  editeze diverse publicaţii: ziare, reviste, cărţi, broşuri, imprimare benzi şi CD/DVD.

Din 1994 fundaţia îşi schimbă denumirea în Fundaţia “Viaţă şi Sănătate”, iar în1998 apare primul număr din  ziarul misionar naţional “Viaţă şi Sănătate”.

În dorinţa de a scoate  publicaţii de diverse forme şi tiraje la preţuri rezonabile pentru a răspândi Cuvântul lui Dumnezeu, s-au făcut eforturi considerabile pentru a achiziţiona, din Austria, o linie de tipărit Heidelberg.

Din anul 2005 fundaţia  vine în sprijinul celor care se luptă  să-şi recapete sănătatea sau să şi-o menţină, livrând uimitorul Integrator Original Inca’S Maca pentru diverse afecţiuni precum şi răşina  de SMIRNĂ pentru piatră la fiere şi rinichi.

Prin toate acestea dorim să onorăm cauza lui Dumnezeu, aceea de a aduce printre semeni speranţă si lumină dar şi viaţă din belşug din mâna Celui care le oferă  cu atâta dragoste.

Date financiare

Cod Unic de Înregistrare: RO13304699

Nr. inmatriculare: J10/352/2000

CAPITAL SOCIAL: 200 LEI

CONT: RO42BACX0000004559729001

Unicredit Tiriac Bank, Sucursala Buzau

Adresa

Sediu Social: Str Ariesului 6, Buzau, Cod 120207

Numere de telefon

Call center vânzări/support: +40238.722.697 / +40745.136.988

Program

Luni-Vineri 09.00 – 18.00

Sâmbăta și Duminica suntem în natura! 🙂

E-mail: office@vita-san.ro , ancaprint@yahoo.com